Gløgg- og bålmadstur Rørbæk Sø og kilderne                                                27.-28. november 2021


I lighed med de to foregående år vil jeg lave en gløgg-, æbleskive- og bålmadstur lige før 1. december, altså en hyggelig juleafslutningstur i det fri. Samme lejrplads er valgt igen, da både den og området er rigtig fint til anledningen.


Turen finder sted i området ved Rørbæk Sø samt Skjernåens og Gudenåens kilder. Et smukt stykke af Hærvejen går også gennem området. Vi har booket Kovtrupgårds store shelterplads natten mellem lørdag og søndag. Pladsen har 3 store shelters samt bålplads og skovlokum. Den ligger i en gammel grusgrav, hvor der er god afskærmning for vinden. Der er fin træbevoksning i den gamle grusgrav.

Link til pladsens beskrivelse: https://udinaturen.dk/shelter/6238Turens program:


Lørdag:
Vi mødes kl. 11 på P-pladsen ved Hærvejen lige overfor Lindbjergvej – ved P-pladsen viser et skilt ad sti mod Kovtrupgård. Vores shelterplads ligger i modsat retning af Kovtrupgård.


Link til P-pladsen, hvor vi mødes: https://udinaturen.dk/shelter/6251


Vi følges ad i bilerne fra P-pladsen til shelterne, der ligger lidt inde ad et lille spor.
Efter at vi har installeret os på pladsen, går vi en 14-15 km lang rundtur rundt om Rørbæk Sø. Turen går både i skov, hede, på enge og på åbne græsbevoksede overdrevsbakker og passerer også flere småsøer, så det er en smuk tur i meget varieret natur. Når vi er tilbage sidst på eftermiddagen, varmes der gløgg i bålgryden og æbleskiver på trangiaer.


Bagefter forbereder vi et glødebål, som der skal kunne laves mad på! Tanken er, at vi hver især laver nogle små foliepakker med kød og grøntsager samt bagekartofler (jeg køber ingredienserne inden turen), som hhv. steges og bages på bålet. Det tager tid at forberede et godt glødebål, så det meste af aftenen går med dette.


Har du idéer til, hvad der i øvrigt skal ske på en aften med lidt juleoptakt i det fri, er du velkommen. Men processen med glødebålet og madens tilberedelse plejer at fylde!


Søndag:
Når vi har ryddet op efter os på shelterpladsen, vandrer vi en tur på ca. 12-13 km. Først går vi til Skjernåens og Gudensåens kilder, der ligger ganske tæt på hinanden i samme lille område, men løber i hver sin retning. Herefter følger vi mærket rute langs det første spæde stykke af Gudenåen mod Tørring. Vi fortsætter ca. halvvejs til Tørring, hvorefter vi krydser over til den anden side af ådalen og følger stier i modsat retning på den side. Vi ender igen ved P-pladsen tæt ved vores overnatningsplads.
(Det kan dog også være, at vi til en forandring vælger en anden rute!)


Forplejning på turen:
Jeg regner med fælles indkøb af gløgg, æbleskiver samt kød og grøntsager til foliemad lørdag aften samt til tørret brændsel m.v.. Morgenmad samt forplejning på vandreturene forestår den enkelte selv, lige som man også selv sørger for drikkevarer ud over gløgg. Der vil selvfølgelig blive opkrævet et beløb til dækning af fælles udgifter. Alle bidrager selvfølgelig også til at få lørdag aften til at fungere. Der vil blive uddelegeret opgaver til turens deltagere – også med indkøb.


Faciliteter på lejrpladsen:
Der er 3 store shelters med plads til 15- 20 personer. Der er ikke borde- bænkesæt omkring bålpladsen, så en medbragt foldestol kan være en god idé. Der er bålplads og et skovlokum. Der er ikke garanti for brænde på pladsen, og der må ikke samles brændsel i de tilgrænsende private skove. Men jeg tænker også, at det er en fordel med købt tørret brændsel, når vi skal have et godt glødebål til at virke – i forhold til muligt vejrlig!


Hvis man ankommer fredag aften, kan man overnatte på den lille lejrplads, der ligger på modsat side af Kovtrupgård, ca 1½ km fra den plads, vi har booket. På denne plads er der 1 shelter, og der må teltes!


Offentlig transport:
Bus 215 (Vejle-Silkeborg) passerer på hovedvej A13, hvor man kan stå af ved Nortvigsvej og derfra vandre godt 2 km ad Hærvejen til mødestedet. Søg samlet rejseplan på www.rejseplanen.dk.

Tilmelding online her på siden, senest 20. november. Oplysninger gives gerne ved undertegnede, Jens Brun på tlf. 29602569 eller email jensbrun1@gmail.com.
Når turen nærmer sig, hold øje under begivenheden, idet der vil blive uddelegeret opgaver til de tilmeldte!


Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.
Tilbage til overblikket i Tursækken.