Gløggtur til Rørbæk Sø og Gudenåens og Skjernåens kilder                                         28.-29. nov. 2020


Jeg vil gentage sidste års succes med en hyggelig gløgg- og æbleskivetur i det fri lige før 1. december. Jeg vælger samme overnatningsplads og samme ture. Dog med lidt ændringer på søndagsturen.
Vi ligger på en fast lejrplads, så der skal ikke bæres tung oppakning.


Turen finder sted i området ved Rørbæk Sø samt Skjernåens og Gudenåens kilder. Et smukt stykke af Hærvejen går også gennem området. Vi har booket Kovtrupgårds store shelterplads natten mellem lørdag og søndag. Pladsen har 3 store shelters samt bålplads og skovlokum. Den ligger i en gammel grusgrav, hvor der er god afskærmning for vinden. Shelterne skal benyttes her! Det er ikke tilladt at slå telt op.
Link til pladsens beskrivelse: https://udinaturen.dk/shelter/6238


Turens program:


Lørdag:
Vi mødes kl. 11 på P-pladsen ved Hærvejen lige overfor Lindbjergvej – ved P-pladsen viser et skilt ad sti mod Kovtrupgård. Vores shelterplads ligger i modsat retning af Kovtrupgård.
Link til P-pladsen: https://udinaturen.dk/shelter/6251


Vi følges ad fra P-pladsen til shelteret, der ligger lidt inde ad et lille spor.
Efter at vi har installeret os på pladsen, går vi en 15-16 km lang rundtur rundt om Rørbæk Sø. Turen går både i skov, hede, på enge og på åbne græsbevoksede overdrevsbakker og passerer også flere småsøer, så det er en smuk tur i meget varieret natur. Når vi er tilbage sidst på eftermiddagen, varmes der gløgg og æbleskiver på trangiaer eller evt. tilsvarende.


Bagefter forbereder vi et glødebål, som der skal kunne laves mad på! Tanken er, at vi hver især laver nogle små foliepakker med kød og grøntsager samt bagekartofler, som hhv. steges og bages på bålet. Det tager tid at forberede et godt glødebål, så aftenen går med dette.


Jeg er åben for idéer til, hvad der kan ske på en aften med lidt juleoptakt på en shelterplads! Også gerne med hensyn til bålmaden. Erfaringen fra sidste år er dog, at tiden går fint!


Søndag:
Når vi har ryddet op efter os på shelterpladsen, vandrer vi en tur på ca. 14-15 km. Først går vi til Skjernåens og Gudensåens kilder, der ligger ganske tæt på hinanden i samme lille område, men løber i hver sin retning. Herefter følger vi mærket rute langs det første spæde stykke af Gudenåen mod Tørring. Vi fortsætter ca. halvvejs til Tørring, hvorefter vi krydser over til den anden side af ådalen og følger stier i modsat retning på den side. Vi ender igen ved P-pladsen tæt ved vores overnatningsplads.


Forplejning på turen:
Jeg regner med fælles indkøb af gløgg, æbleskiver samt kød og grøntsager til foliemad lørdag aften samt til tørret brændsel m.v.. Morgenmad samt forplejning på vandreturene forestår den enkelte selv, lige som man også selv sørger for drikkevarer ud over gløgg. Der vil selvfølgelig blive opkrævet et beløb til dækning af fælles udgifter. Alle bidrager selvfølgelig også til at få lørdag aften til at fungere. Der vil blive uddelegeret opgaver – også med indkøb.


Faciliteter på lejrpladsen:
Der er 3 store shelters med plads til 15- 20 personer; men der må ikke sættes telte op! Der er ikke borde- bænkesæt omkring bålpladsen, så vi skal gøre os det bekvemt på anden vis. Der er bålplads og et skovlokum. Der er ikke garanti for brænde på pladsen, og der må ikke samles brændsel i de tilgrænsende private skove. Men jeg tænker også, at det er en fordel med købt tørret brændsel, når vi skal have et godt glødebål til at virke – i forhold til muligt vejrlig!

Hvis man ankommer fredag aften, kan man overnatte på den lille lejrplads, der ligger på modsat side af Kovtrupgård, ca 1½ km fra den plads, vi har booket. På denne plads er der 1 shelter, og der må teltes! (Vores plads er booket fra lørdag. Hvis den er ledig fra fredag aften, kan man sove der!)


Offentlig transport:
Bus 215 (Vejle-Silkeborg) passerer på hovedvej A13, hvor man kan stå af ved Nortvigsvej og derfra vandre godt et par km ad Hærvejen til mødestedet. Søg samlet rejseplan på www.rejseplanen.dk.Tilmelding online i Facebookgruppen Tursækken eller ved tilmelding til nyhedsbrev. Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.
Tilbage til overblikket i turkalenderen.


Copyright © All Rights Reserved