Gråstenerskovene og Nybøl Nor                                                                      17.-19. april 2020


DENNE TUR ER AFLYST P.G.A. CORONASITUATIONEN     Turen bliver nok gennemført på et senere tidspunkt!


Vi mødes ved Alnor Strandpark, hvor der er mulighed for at parkere, hvis du/i kommer i bil. Der er toilet og vand på stedet. Stedet er ca. 1,5 km fra banegården i Gråsten.

Deltagerantal max. 12. Søde og rare hunde er også velkomne.

1. overnatning er i telt og 2. overnatning er i shelter.

Læs vejrudsigten og tag noget fornuftigt tøj på og med.

Fodtøjet bør vælges alt efter nedbørsmængden i ugen op til og på turen.

Tag mad med til 2 x morgenmad, 2 x frokost og 2 x aftensmad (+ snacks naturligvis).

Turen er forholdsvis nem at gå, uden de store stigninger. Kun på førstedagen vil det gå lidt op ad bakke.

Turen er tænkt som en opvarmningstur inden de lange ture til sommer og vil foregå i et roligt tempo med pauser nok til at alle kan følge med.

Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvad du skal have med eller spørgsmål til ruten, kan du kontakte undertegnede (kontaktoplysninger fås ved tilmelding til nyhedsbrev eller ved at blive medlem af gruppen på Facebook - se nederst!)

Fredag (8 km): Vi går af nogle bagveje og stier ud af byen til vi kommer ned i Ottes Grue, der er en dyb skovklædt slugt, som fører os ind i Gråsten dyrehave.
Her går vi lidt rundt og kommer bl.a. til at se Gråsten slot fra sø-siden. Vi går videre gennem skoven langs med Albækken, Benedikte- og Ingrid sø, til vi når vores første teltplads som ligger i Rinkenæs skov. Der er ingen toilet eller vand her, så det skal vi have ordnet ved startstedet.
Men en hyggelig plads er der og hvis vi går en lille aftentur ved skumringstid, skal vi nok få set nogle rådyr.

Lørdag (16 km): Efter morgenmaden og nedpakning at lejren går vi videre rundt i Rinkenæs skov, forbi Anne Marie- og Margrethe sø, til vi krydser Felstedvej og går ind i Roden skov. Forhåbentlig ser vi en masse dyr og fugle. Det er jo forår og dyrene er meget aktive.
Når vi kommer ud i den anden ende kommer vi hurtig til Gråsten Landbrugsskole som vi går lige igennem. Straks efter kommer vi til Fiskebækstien, der er blevet til ved hjælp fra lokale frivillige. Her kan vi være heldige at se isfugl og vandstær.
Vi ender ud i Adsbøl, en lille by der nok er mest kendt for at huse den nuværende trafikminister. Der er også en kirke, hvor der kan tankes vand m.m.
Nu følger der 2 km med lidt kedelig landevej indtil vi drejer af ned mod en skov og videre ned til Nybøl Nor. Der er planlagt at opføre en sti ved vandet, herfra og til Adsbøl, men den lader vente på sig.
Vi følger vandet lidt til vi møder det første teglværk ud af mange på turen. Herfra går det op ad bakke til vores næste overnatningssted; Nøffelskoven shelter, bålhytte og amfiteater. Den er blevet til ved hjælp af lokale folk der ville have et sted at samle sig. Hvis der bor en lille entertainer i dig, vil du have muligheden for at udfolde dig her.

Søndag (10 km): Efter morgenrutinen tager vi ned til Nybøl Nor stien og følger den rundt. Er der nogen der har brug for at købe noget ind, kan det gøres i Nybøl Brugs lige i starten.
Ud over Nor blik, kommer vi også forbi en del teglværker på denne stækning. Bl.a. Petersen Tegl, der efter sigende laver verdens dyreste mursten.
Vi kommer herefter igennem Skodsbøl skov som vi følger langs med vandet. Ude på den anden side, tager vi vores sidste måltid (sammen) inden vi bevæger os gennem lidt havnemiljø og flere teglværker, til Egernsundbroen, der fører os over til Alnor og kort efter til vores udgangspunkt.

Med venlig hilsen

Henrik Brøndum


Tilmelding online i Facebookgruppen Tursækken eller ved tilmelding til nyhedsbrev. Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.Tilbage til overblikket på Tursækkens hovedside.

                                                                                                                                                                                 

Copyright © All Rights Reserved