Harzen, Kaiserweg-Försterstieg
    
                                                                      15.21. oktober 2023 

MAX. 10 DELTAGERE, inkl. turleder
Igen laver jeg en 5-dages vandretur i Harzen i uge 42. I alt 7 dage, inkl. ud- og hjemrejse. Da, der ikke i Tyskland findes primitive overnatningspladser i naturen som herhjemme, vil vi som på tidligere Harzen-ture lave turen med overnatning på skiftende små hoteller, pensioner og gasthof’s. Dette kan gøres ret billigt i Tyskland.

Jeg satser på fælles togrejse fra Lunderskov Station i Sønderjylland med en gruppebillet med Deutche Bahn – som på tidligere ture til Harzen. Der er fri parkering ved Lunderskov Station!

Den konkrete tur laver jeg som en kombination af to vandreruter, nemlig Kaiserweg og Harzer Försterstieg, forbundet med en dagstur ad Harzklub vandreruter mellem byerne Bad Harzburg og Goslar.

Turen kommer til at starte i byen Walkenried, hvor vi vil søge overnatning i det jagtslot, som nogen vil huske fra en tidligere tur på Harzer Baudensteig. Walkenried ligger lige syd for, hvor bjergene begynder. Derfra vandrer vi nordpå ind over bjergkæden til Bad Harzburg og Goslar, hvorfra turen går mod vest og senere lidt mod syd, til vi slutter i Bad Grund.

Der skal forventes stærkt kuperet terræn nogle steder, idet vi når op i ca. 7-800 meters højde, måske 925 m, hvis vi tager en afstikker til højdepunktet Achtermannshöhe på turens anden dag. Bjergene i Harzen er primært beklædte med blandet løv- og nåleskov. Mest nåleskov i de højest beliggende dele og løvskov i de lavere dele. Visse områder, især de højest beliggende, kan være ramt af skovdød; men der vil helt sikkert også være nogle rigtig flotte etaper med fin efterårsskov. Især spidslønnen, som er et karaktertræ i Harzen bliver flot i efterårsdragt! I de højest beliggende områder vil vi også passere nogle flotte åbne højmoser. Vi vil også passere byerne Bad Harzburg og Goslar, der er nogle smukke ældgamle byer.

TUREN DAG FOR DAG (med forbehold for, hvor vi får booket overnatning):

Søndag d. 15. oktober: Udrejsedag fra Lunderskov Station til Walkenried Station (i alt 7-8 timer med div. togskift undervejs).

Mandag d. 16. okt.: Walkenried-Braunlage, godt 20 km.

Tirsdag d. 17. okt.: Braunlage-Bad Harzburg, ca. 22-23 km.

Onsdag d. 18. okt.: Bad Harzburg-Goslar, ca. 17 km (med mulighed for kortere og fladere alternativ rute).

Torsdag d. 19. okt.: Goslar-Wolfshagen, ca. 12 km

Fredag d. 20. okt.: Wolfshagen-Bad Grund, ca. 25 km

Lørdag d. 21. okt.: Hjemrejsedag. Vi tager bus, evt. taxa de 5-6 km til stationen i Gittelde, inden vi står på toget.


ØKONOMI:
Overnatningerne i Harzen kommer erfaringsmæssigt til at ligge på mellem 200 og 400 kr pr. overnatning, som indbefatter morgenmad og madpakke til dagsturen og nogle steder også et aftensmåltid. Andre steder må aftensmåltidet findes ude i byen. Togrejsen beløb sig sidste gang til ca. 8-900 kr tur/retur pr. deltager i en gruppebillet med DB. Så beregn et samlet budget for turen på ca. 3500-4000 kr kr. Så skulle alt være medregnet inkl. ud- og hjemrejse.
Det anbefales at medbringe rigelige EURO i kontanter, da tyskerne ikke er nær så langt fremme med brug af kortbetaling, som vi er vante til! På en tidligere tur var vi nødsaget til at lægge vejen forbi en større by for at hæve kontanter nok til resten af turen!


MØDESTED OG -TID: Ved toget i Lunderskov søndag d. 15. okt. på et tidspunkt, der vil blive bebudet mere præcist efter tilmelding. Der er fri parkering ved Lunderskov Station.

MEDBRING: Alt til let oppakning til en tur med indendørs overnatninger. Husk indesko og lidt skiftetøj samt pas og kontanter.


KORT: Fysiske vandrekort str. 1:30.000 kan købes her: https://www.schmidt-buch-verlag.de/titel-uebersicht/kartografie/wanderkarten-harz/. De 2 aktuelle kort, som dækker vores tur og kan anbefales er ”Der Ostharz” og ”Der Südharz”. Man kan også købe kortserien ”Der Harz in 4 Teilen”. Det kan anbefales at købe Wetterfest.


TOPO-GPS: Da jeg vil dele de enkelte dagsruter med de tilmeldte via Topo-GPS, vil det være en god idé at installere denne app’ på sin smartphone. Andre app’s kan måske bruges.


Turleder: Jens BrunSkriv email for tilmelding til nyhedsbrev.     (Medlemmer af FB-gruppen kan tilmelde sig online under begivenheden)Tilbage til overblikket i Turkalenderen.Til Tursækkens forside