Helgenæs med dagsture
                                                                                  11.-13. juni 2021


Har du ikke været på Helgenæs eller mangler du at opleve denne naturperle fra vandrestier så har du mulighed for det på turen her.
Jeg har booket Slettervang Shelterplads som vil være udgangspunkt for vores weekend. Vi går derfor kun med dagssæk. På pladsen er der 3 sheltes og plads til mange telte. Der er vandpost og mult-tolilet. Der kan parkeres 2-300 meter fra pladsen.
https://udinaturen.dk/shelter/6865


Mødetid: fredag eftermiddag (pladsen er booket fra kl. 15) – eller efter aftale.


Aktiviteter:


Fredag ca. kl. 16 -19: tur til Helgenæs Fyr med besøg på museum. Ligesom sidste år så skal vi se nærmere på Helgenæs Fyr og høre lidt om historien bag. Hvis vi er heldige mødet vi fyrpasseren. Der er også et lille museum og en isbod, som nok er åbent.
Efter turen (5-6 km): returnerer vi til shelterpladsen og tænder bål, laver mad, hygger….


Lørdag : Lørdag bruger vi til at tage turen nord om Helgenæs. Hvilken vej vi går rundt er endnu ikke afklaret. Midtvejs forventes det at vi passerer Kongsgård med handlemuligheder i den lokale brugs. Ca. 20-22 km. Midre dele af ruren kommer til at gå på asfalt og på strand.


Søndag formiddag forventes en kortere tur ud omkring Lushage og returnering via de sydlige skrænter, som absolut er blandt de smukkeste i DK. Omkring 8-10 km.

Turen slutter omkring kl. 13 på Shelterpladsen.


Ruter udsendes til deltagerne nogle dage inden turen.


Medbring grej til overnatning, mad og festlig hygge. Der er ingen bord-bænksæt, så medbring. Evt. en klapstol eller lignende.


Tag også gerne en portion brænde med idet indsamling af brænde er begrænset i nærområdet.Tilmelding
Skal ske på begivenheden på Tursække på Facebook. Turen har teknisk begrænsning på 22 deltagere.
Ved tilmelding bedes angivet om man ønsker shelterplads eller telt. Der er plads til 3x3 overnattende i shelterne (under corona regler) – ellers måske 4 personer.

Hvis der på tidspunkt for turens afvikling er corona-forsamlingsloft på x deltagere, så vil deltagerantallet blive tilpasset ud fra tilmeldingstidspunktet.
Jeg glæder mig til at fremvise endnu flere perler fra det Østjyske – denne gang fra Helgenæs.Tilmelding online i Facebookgruppen Tursækken eller ved tilmelding til nyhedsbrev. Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.


Tilbage til overblikket i Tursækken.