Kort- og kompastur                                                                                              1.-3. april 2022


Max. 10 deltagere.


Turen er tænkt som et kursus for dig, der gerne vil lære at bruge kort og kompas på en tur i fjeld, skov eller anden form for terræn. Der vil blive instrueret i den grundlæggende kortforståelse, som er væsentlig, såvel for udbyttet af papirkort som digitale kort. Der vil også blive instrueret i brug af kompasset i kombination med kort.

I mindre omfang vil der også være fokus på de digitale muligheder som diverse vandreapp’s.

 

På turen har vi fast base på lejrplads, som vi har booket ved Knøsgården, også kaldet Himmelbjergegnens Friluftsgård. Der er en bålhytte samt udekøkken i tilknytning til lejrpladsen.

 

Stort set hele området, som vi kommer til at færdes i, består af skov og er ret kuperet. Det meste er statsskov, og der vil være lejlighed til f.eks. at afstikke en kompaskurs og følge denne! De mange og store bakker giver god lejlighed til at lære at aflæse højdekurverne på kortet og omsætte dette til det sete i terrænet – eller modsat. Området er nærmest pædagogisk skabt til formålet.

 

Da turen vil indbefatte en del individuel instruktion, sætter jeg et max. på 10 deltagere. Det skulle sikre det bedste udbytte for den enkelte.


Turleder sørger for kort til alle. Til gengæld bedes man medbringe kompas, hvis man har et. Ellers klarer vi os med dem, vi har.

 

Vi starter fredag aften med lidt teori på lejrpladsen og i de nære omgivelser - derfor foreslås et lidt tidligt mødetidspunkt.

 

Da vi har fast lejrplads med bålhytte og udekøkken (bord med vandhaner, vaske og afløb), tænker jeg at medbringe vores fælles store bålgryde for fælles madlavning lørdag aften. Håber at høre fra én eller flere, der vil forestå indkøb og organisering af fælles bålmad.

Hvis nogle skulle finde på at bidrage med en kage, vil det helt sikkert også være velkomment.

 

MØDESTED- OG TID: Lejrplads ved Knøsgården, Knøsvej 5,8680 Ry fredag aften mellem kl. 16 og 17.
Lejrpladsen ligger lige bag Knøsgården, også kaldet Himmelbjergegnens Friluftsgård.

 

MEDBRING: Alt til en telttur i april. Medbring kompas, hvis du har et. Turleder sørger for kort til alle.

 

PRIS: 100 kr pr. deltager for 2 døgn på lejrpladsen. Dertil lidt til brændsel og fælles bålmad lørdag aften og et lille bidrag til bålgryden.

 

OFFENTLIG TRANSPORT: Der kan bestilles plustur til destinationen i kombination med togrejse til Ry Station via rejseplanen.dk.


Turleder: Jens Brun


Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.       (Medlemmer af FB-gruppen kan tilmelde sig online under begivenheden)Tilbage til overblikket i Turkalenderen.Til Tursækkens forside