Lønstrup-Skagen – fortsættelse af vestkysttur                                          10.-15. oktober 2020


Denne tur var opslået i påsken 2020, men blev aflyst. Nu skal den gennemføres! Bemærk, at der er beregnet en ekstra dag i sammenligning med påsketuren.


De foregående 2 påskeferier er vi nogle, der har gået strækningen hhv. fra Thyborøn til Bulbjerg og fra Bulbjerg til Lønstrup, hver gang fordelt over 5 dage. Årets tur er en fortsættelse af dette projekt med vandring langs den nordjyske del af vestkysten. Tidligere og nye deltagere er velkomne på turen, idet jeg dog nok bliver nødt til at sætte et max. på 12 deltagere. Turen kommer denne gang til at strække sig over 6 dage på de ca. 90 km med et dagligt gennemsnit på knap 15 km. Ja, ret korte etaper; men det er den måde, lejrpladserne er fordelt på. Så vi får god tid på de enkelte etaper.

Vi færdes stadig gennem en masse af Danmarks mest øde og udstrakte natur i de brede bræmmer af klitheder og plantager langs Jammerbugten og senere Tannisbugten og på Skagens Odde. På turen vil vi i hovedtræk følge Nordsøstien, som dog nok på visse strækninger forlades lidt. I hovedsagen vil turen foregå på stier i terrænet samt på skov- og markveje og kun minimalt på asfalt.

Vi mødes i Lønstrup ved turistbureauet lørdag d. 10. okt. kl. 13 og starter ud på første relativt korte etape på 13 km.

Dagsetaperne vil fordele sig på følgende måde:


Lørdag: Vi følger Nordsøstien ud af Lønstrup, dels på små stier langs kysten og lidt på små sommerhusveje i starten. Senere følger vi stier over det øde Skallerup Klit og krydser Liver Å’s udmunding, hvorefter vi går ind i Tornby Klitplantage og finder lejrpladsen efter ca. 13 km. Det er en stor lejrplads med god plads til telte samt bålplads, brændsel, og en toiletbygning med toiletter og drikkevand.


Søndag fortsætter vi mest på stier i den ydre klitzone mod havet, dog af og til afbrudt af et mindre sommerhusområde. I Hirtshals må vi krydse lidt gennem byens gader, ind til vi rammer Uggerby-Lilleheden Klitplantage på den anden side. Vi fortsætter nogle timer gennem plantagen, til vi rammer vor næste lejrplads efter ca. 18 km. Denne plads har 4 sheltere, drikkevand, bålplads og brænde.

(Drikkevand skal der tages forbehold for på denne årstid, hvis der er nattefrost – ellers løser vi det).


Mandag fortsætter vi  gennem Uggerby Plantage tæt langs kysten og passerer gangbroen over Uggerby Å (som har været renoveret – den formodes færdig på dette tidspunkt) til Tversted og videre gennem klitterne til Tversted Klitplantage og ind forbi de kendte Tverstedsøer og lidt videre for at overnatte på shelterpladsen Østerklit. Etapen er ca. 14 km lang.


Tirsdag fortsætter vi gennem det østligste af Tversted Klitplantage. Videre gennem Skiveren og dernæst nogle km strandvandring, ind til vi drejer ind over klitten ved Råbjerg Stene og går igennem et storslået og øde klitlandskab til Råbjerg Mile, som vi krydser over. Lejrpladsen ligger umiddelbart syd for milen ved nogle små søer i kanten af Bunken Klitplantage. Det er angivet, at der er drikkevand om sommeren. Ellers går det også an at tage vand af klitsøerne, hvis man renser det. Dagens etape er på 14 km.

Onsdag fortsætter vi gennem Bunken Klitplantage til Hulsig, hvorfra vi følger et stykke gammel banesti gennem endnu et øde klitområde. Vi kan også dreje fra banestien for at følge stranden langs østkysten til begyndelsen af Skagen Klitplantage, hvor vi drejer ind gennem terrænet mod den tilsandede kirke. Når vi når sydkanten af Skagen By drejer vi af til Skagen Vandrerhjem, som ligger i byens udkant. Planen er, at vi denne ene nat tager en indendørs overnatning her. Danhostel Skagen er et af de få steder, hvor der stadig kan overnattes til vandrerhjemspriser!! Dagsetape ca. 16 km.
Jeg tænker, at vi om aftenen fejrer de 3 vestkystvandringers afslutning ved at tage ud at spise på en af byens resauranter! Dette gælder både de, der har været med alle 3 gange, og de, der har været med første gang!!


Torsdag forlader vi vandrerhjemmet og går ud af Batterivej til vestkysten og følger kysten/Nordsøstien over Nordstranden til Grenen og returnerer derefter til Skagen by langs østkysten. Vi slutter ved Skagen Station, hvorfra vi kan afrejse til vores forskellige hjemdestinationer. Dagsetape ca. 14 km.


Mødested og -tid: Lønstrup Turistbureau lørdag d. 10. okt. 2020 kl. 13.


Offentlig transport: Brug www.rejseplanen.dk til at søge forbindelsen fra din hjemadresse til Lønstrup Turistkontor. Via rejseplanen kan der bestilles plustur det sidste stykke helt frem til destinationen til 22 kr pr. næse. Mest smart, at vi gør vi dette samlet!


Pris: Egen forplejning på turen + egne rejseudgifter og samt overnatning på Skagen Vandrerhjem til vandrerhjemspriser. Bestilles samlet. Dertil restaurantbesøg i Skagen.


Medbring alt til en 5 dages vandretur i oktober, hvor det igen begynder at blive koldt om natten, herunder mad til hele turen. Evt. mulighed for indkøb et par steder undervejs.


Rådfør dig med turleder eller andre, hvis du er i tvivl om, hvad du skal pakke!


Tilmelding 
online i Facebookgruppen Tursækken eller ved tilmelding til nyhedsbrev. Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.

Tilmelding senest 1. okt. af hensyn til bl.a. booking på Skagen Vandrerhjem.

Max. 12 deltagere.Tilbage til overblikket på Tursækkens hovedside.

                                                                                                                                                                              

Copyright © All Rights Reserved