Løvfaldstur i Silkeborgskovene
                                                   (1.) 2.-3. november 

     

Hvert år i en årrække har jeg lavet en løvfaldstur i Silkeborgskovene den første weekend i november, hvor efterårsfarverne gløder på deres allerhøjeste! Sådan en tur kommer også til at finde sted i år!


Vi laver turens lightudgave, hvor vi har fast base på min bopæl på Funder Bakke, og deltagerne sover i telte i haven, og vi har indendørs faciliteter til ophold og fællesspisning om aftenen. Du kommer altså ikke til at bære tung oppakning. Det er desuden blevet november, hvor aftenerne er lange og mørke.


Turen kan tages lidt som en introtur, hvor der også er mulighed for at snakke udstyr og pakning af rygsæk til fortsatte vandreture.


Turene starter lørdag morgen kl. 9.30. Men man er velkommen til at møde op fra fredag aften d. 1. november. Jeg holder åbent hele aftenen!


Der lægges op til et fælles måltid lørdag aften! Desuden købes brød til morgenbordet samt kaffe/the. Forplejningen på vandreturene skal du selv sørge for. Der vil på turen blive opkrævet et beløb til dækning af fælles udgifter.


Deltagerbegrænsning: På grund pladsforhold på min bopæl kan vi max. være 12 personer på denne tur. Først til mølle princippet gælder! Evt. senere tilmeldte kan stå på venteliste!


Dagsture:
Lørdagsturen: Fra min bopæl på Funder Bakke tager vi en rundtur i Vesterskoven og Rustrup Skov a længde lidt over 20 km.  Nogle steder er terrænet særdeles stærkt kuperet. Bl.a. tænkes et besøg på udsigtspunktet Frederik d. 7. s Høj, herfra ned i en dal med det meget betegnende navn, Dybdalen med mosen Jenskær (mit kær!!). Vi fortsætter op på sydsiden gennem en flot opstigende erosionsdal, Kjellerup Dal og bevæger os lidt i højden i Rustrup Skov. Senere kommer vi ned og går langs sydsiden af søen Thorsø og igen senere langs nordsiden af samme flotte idyllisk beliggende sø. Til sidst går vi gennem Knagerne, som er et ældgammelt urskovsområde midt i Vesterskoven, hvor talrige gamle vindfælder får lov at ligge og gå i omdannelse, og det myldrer med særegne gamle stubbe!


Søndagsturen: Der er rigtig mange muligheder. Men jeg tænker mig, at vi sætter os i bilerne og kører ca. 10-12 km ud i Sønderskoven, hvorfra vi tager en dagstur i et område, som jeg vil kalde flødeskummen af Silkeborgskovene (såfremt det da kan blive mere flødeskum end lørdagsturen)! Også her er terrænet sine steder meget kuperet.

Dagsturen her kommer til at indbefatte bl.a. Slåensø, Danmarks reneste sø, som vi kan drikke af, højdepunkterne Kongestolen, Åsen og Storeknøs samt noget lavere vandring langs søerne Julsø og Borresø. Med en lille udvidelse kan turen også komme til at indbefatte Himmelbjerget, som kan bestiges ad en mindre kendt bagvej! Også søndagsturen bliver på ca. 20 km.


Vedr. aftensmaden lørdag aften: Hvis der blandt deltagerne findes en person, som brænder for at kreere aftensmåltidet til gruppen, skal man bare melde sig! Vi andre giver gerne en hånd med (der er dog sparsom plads i køkkenet)!


Mødested og tid: Funder Bakke 25C, 8600 Silkeborg fredag aften eller lørdag morgen inden kl. 9.30

Overnatning: Telt – men vi spiser og hygger os inde om aftenen og under morgenmad. Der kan tilbydes enkelte indendørs sovepladser på gulv eller evt. telt til låns, hvis du endnu mangler et!


Offentlig transport: Tag bybus 5, Lysbro-Funder, fra Silkeborg Banegård og stå af ved sidste stop på Herningvej. Gå herefter ca. 200 m op ad bakken til min bopæl. Min indgang er på husets bagside (25C). Søg samlet rejseplan på www.rejseplanen.dk. Skriv adressen som slutdestination.


Tilmelding til turen gennem Facebookgruppen Tursækken eller ved tilmelding til nyhedsbrev. Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.

                                                                                                                                                                         

Copyright © All Rights Reserved