Løvfaldstur Silkeborgskovene 6.-8. nov. 2020                                                          6.-8 nov. 2020

I lighed med i fjor laver jeg en løvfaldstur den første weekend i november. Det er på det tidspunkt, hvor efterårsfarverne kulminerer allermest i skovene ved Silkeborg.

På turen har vi fast base på min bopæl på Funder Bakke, og deltagerne sover i telte i haven, og vi har indendørs faciliteter til ophold og fællesspisning om aftenen. Du kommer altså ikke til at bære tung oppakning. Aftenerne er desuden på denne tid af året blevet lange og mørke.


Det er altså en tur, der er overkommelig for de fleste uden større forudsætninger.Turene starter lørdag morgen kl. 9.30. Men man er velkommen til at møde op fra fredag aften d. 6. november. Jeg holder åbent hele aftenen!


Der lægges op til et fælles måltid lørdag aften! Desuden købes brød til morgenbordet samt kaffe/the. Forplejningen på vandreturene skal du selv sørge for. Ligeledes drikkelse. Der vil på turen blive opkrævet et beløb til dækning af fælles udgifter.


Deltagerbegrænsning: På grund pladsforhold på min bopæl kan vi max. være 10 personer på denne tur. Først til mølle princippet gælder! Evt. senere tilmeldte kan stå på venteliste!


OBS: Har du været på løvfaldstur her før, så er græsplænearealet blevet væsentligt indskrænket siden i fjor. Men mon ikke vi finder plads til alle teltene ved at deles pænt om pladsen. Til gengæld er der bedre plads til bilerne.


Dagsture:

Lørdag: Jeg tror, at vi denne gang vælger turen syd om Silkeborg over Funderholme og tværs gennem Vesterskoven og Østerskoven til Oringen, der er en smuk halvø ud i Borresø, i det område, der meget betegnende kaldes Paradiset. Halvøen rundt og derefter langs søerne Brassø, Vejlsø, Almindsø og Ørnsø, inden vi igen når Funder Bakke. Det er en meget smuk tur i overvejende løvskov og med rigelige søudsigter. Turen er moderat kuperet. Dagsetape ca. 20 km.


Søndag: 2 mulige dagsture!
Version 1: Vi bevæger os i sydvestlig retning ud gennem Funder Skov, der har flere imponerende erosionskløfter, videre langs Funder-Ejstrup Natursti (Den skæve Bane) gennem Funder Ådal til skovområdet Hørbylunde, hvor vi støder til et stykke af Hærvejen, som vi følger på et kort stykke. Vi tager frokosten på en isoleret shelterplads ved banestien. Vi returnerer til Funder Bakke efter en varieret rundtur i det vestlige. Dagsetape godt 17 km.

Version 2: Vi kører til friluftsområdet ”De små Fisk” ved Sejs og går derfra en stærkt kuperet rundtur i Nordskoven på ca. 12-13 km. Først fladt langs Brassø og Remstrup Å – derefter over højdepunkterne Dronningestolen, Birkehøj, Ulvehoved og Louisehøj, derefter et smut forbi lejrpladsen, Korsdalhuspladsen, der ligger et isoleret sted i skoven. herefter videre til det markante højdepunkt, Sindbjerg på Sejs Hede, inden vi returnerer til De små Fisk. Flere store udsigter på denne tur.

Vedr. aftensmaden lørdag aften: Hvis der blandt deltagerne findes en person, som brænder for at kreere aftensmåltidet til gruppen, skal man bare melde sig! Vi andre giver gerne en hånd med (der er dog sparsom plads i køkkenet)!


Mødested og tid: Funder Bakke 25C, 8600 Silkeborg fredag aften eller lørdag morgen inden kl. 9.30


Overnatning: Telt – men vi spiser og hygger os inde om aftenen og under morgenmad. Der kan tilbydes enkelte indendørs sovepladser på gulv eller evt. telt til låns, hvis du endnu mangler et!


Offentlig transport: Tag bybus 5, Lysbro-Funder, fra Silkeborg Banegård og stå af ved sidste stop på Herningvej. Gå herefter ca. 200 m op ad bakken til min bopæl. Min indgang er på husets bagside (25C). Søg samlet rejseplan på www.rejseplanen.dk. Skriv adressen som slutdestination.Tilmelding online i Facebookgruppen Tursækken eller ved tilmelding til nyhedsbrev. Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.
Tilbage til overblikket i turkalenderen.


                                                                                                                                                                          

Copyright © All Rights Reserved