Mols op og ned 2023                                             
        18.-21. maj 2023 

Telttur 3 døgn fra torsdag middag til søndag eftermiddag (Kristi himmelfarts-weekend)

Vi drager til Djursland og går en lækker vandretur nord og syd for Mols Bjerge og selvfølgelig også igennem Nationalpark Mols Bjerge. På den måde får vi set de tre flotteste områder; Kalø/Helgenæs/Mols på den flotteste årstid - hvor alle planter og blomster står i fuldt flor og hvor gyvlen og rapsen viser sin flotte gule farve.

Program:
Torsdag besøger vi Kalø Slotsruin og vandrer igennem den nyudsprungne Kalø-skov.

Fredag vandrer vi på Helgenæs, besøger Helgenæs Fyr og skrænterne på sydkysten, Lushage og General Ry’s skanser på Dragsmur.

Lørdag vandrer vi langs skrænterne ved Fuglsø og ind i Mols Bjerge via DK’s måske stejleste vandresti (Knurrehald-stien). Vi kommer over både kendte og ukendt toppe og dale.

Søndag går vi over de største toppe i nationalparken inden vi tager bussen tilbage til Rønde, hvor bilerne står parkeret.

Terrænet er for det meste stier i terræn og desværre også 4-5 km asfalt. Overnatning er i telt. Shelter mulig hvis der er plads. Vi vandrer ca. 60 km på 3 døgn.

Vi mødes ved Kalø Slotscafe torsdag kl. 12 til frokost (madpakke eller købe). Medbring alt til telttur/bål, herunder mad, godt humør og evt. festlig drikke/spise.

Turleder vil selvfølgelig have en overraskelse med til deltagerne.


Turen slutter i Rønde søndag kl. ca. 13:30. Der kan maksimalt deltage 12 personer.

Tilmelding
Tilmelding tidligst muligt og senest lørdag den 13. maj 2023. Tilmelding sker ved at aflæse næste ledige deltager-nummer og skrive en besked på begivenheden hvor du skriver nummeret og også gerne lidt om dig selv. Sluttelig skal du angive ”Deltager” på begivenheden på Facebook. Der føres venteliste til begivenheden hvis det bliver nødvendigt.

Spørgsmål
Har du spørgsmål til turen eller til grej så kontakt Jesper Norup på mobil 2920 8424. Jeg hjælper gerne med supplerende grej, hvis du mangler og gerne vil prøve en lidt længere vandretur uden de store investeringer.
Under kommentar-sporet på begivenheden ligger et link til en pdf-udgave af denne tekst med billeder og mere information om turen her. Her er uddybende og supplerende information.

Øvrige bemærkninger
• Vi går primært på stier og i mindre grad på grusveje.
• Der er vand og ”das” på lejrpladserne.
• Vi kommer forbi nogle få is-kiosker, som forhåbentlig har åbne
• Der vil være afgang kl. 8:30 hver morgen. Pauser hver 1½ time og længere pause til frokost.
• Der vil være nogen bakker og højdemeter på turen, men ikke mere end almindelig kondition er nok.
• Teltpladserne til overnatningerne kan ikke bookes, så vi må forvente at der også er andre gæster på pladserne.
• Alle deltagere får ca. 2 uger inden turen udleveret deltagerliste med navn på hjemby og mobilnumre til hinanden.
• Hvis du er i bil, så anbefaler turlederen at du lader bilen stå ved Kalø Slotcafe.
• Turen er åben for deltagere fra Tursækken.
• Maksimalt 12 deltagere – incl. turleder.
• Medbring alt til telttur, herunder mad, godt humør og evt. festlig drikke/spise.
• Der udleveres ”forventet spor” til jer der bruger digital navigation.

Pris
Egen forplejning og transport til/fra Rønde samt bus-transport under turen. Billetpris til Helgenæs koster omkring 50-75 kr. Hvis busserne ikke kører tager vi Flex-transport. Overnatninger er gratis. Bus retur til Rønde fra Femmøller koster omkring 30 kr. Brug af Rejsekort anbefales. 


Turleder: Jesper NorupSkriv email for tilmelding til nyhedsbrev.     (Medlemmer af FB-gruppen kan tilmelde sig online under begivenheden)Tilbage til overblikket i Turkalenderen.Til Tursækkens forside