Ry-Silkeborg dagstur                                                                             søndag d. 7. november 2021


I år har jeg valgt, at min traditionelle løvfaldstur i Silkeborgskovene første weekend i november blot bliver en dagstur. Dette betyder, at der ikke er deltagerbegrænsning!

Vi mødes ved Ry Station og går til Silkeborg Station nord om søerne. Derefter kan man tage toget retur til Ry.

På dele af strækningen vil vi følge den gængse Himmelbjergrute. Andre steder forlader vi denne. Min plan er, at vi går gennem skovene nord om byområdet Sejs-Svejbæk, over udsigtspunktet Sindbjerg på Sejs Hede og følger den gule rute gennem Nordskoven med en stribe udstigtspunkter. Sidste halvdel af turen er stærkt kuperet. Man kan glæde sig til flere rigtig flotte udsigter og i det hele taget en flot naturtur hele vejen, mest i skov, men også lidt i åbent land med å- og søudsigter. Denne rute er ca. 25 km lang.

Alternativt kan man også vælge den fladere og lidt mere sønære rute, bl.a. forbi de mange prominente villaer langs søen i Sejs! Hvis der er tilstrækkelig mange, kan vi dele os! Sidstnævnte rute er ca. 22 km, altså 3 km kortere.

Er der stemning for det, slutter vi turen med besøg på én af Silkeborgs hyggelige caféer.                           

Mødsted og -tid: Ry Station kl. 9.30.
Der er fri parkering på et område lige syd for stationen eller evt. ved Kvickly.

Transport: Vi slutter turen ved Silkeborg Station, hvor man kan tage toget tilbage til Ry. Der er tog en gang i timen.
(Der er i øvrigt også stationer i hhv. Laven og Svejbæk, som kan benyttes, hvis man kun ønsker at være med på en del af turen!)Tilmelding online i Facebookgruppen Tursækken eller ved tilmelding til nyhedsbrev. Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.


Tilbage til overblikket i Tursækken.