Söderåsen - Åstorp til Höor                                                                                  13.-16. maj 2021


Max 10 deltagere på turen.

Denne tur slås op i håb om at det i maj måned igen er muligt at tage på vandretur i Sverige.

Turen er en firedages tur i Kr.Himmelfartsdagene. Vi begynder vandringen i Åstorp torsdag formiddag eller middag (afhængigt af hvor deltagerne kommer fra).


Åstorp ligger en times kørsel eller ca to timers togrejse fra Københavns Lufthavn. Jeg håber vi kan arrangere fælleskørsel fra København.


Vi parkerer lige ved Skåneleden. Søndag tager vi toget fra Höör tilbage til Åstorp.
Vandringen byder på skovvandring, men desværre også noget vandring langs mindre veje.
Det er nødvendigt at medbringe telt, da vi ikke kan satse på ledige sheltere.


Turen dag for dag:

Torsdag 19 km: Efter en times køretur fra København begynder vi vandringen. Vi skal bl.a. gå langs Klöva hallar, der er en smuk sprækkedal. Målet er Krika Skog, hvor der er en shelterplads med vand. Der er gode teltpladser i skoven.


Fredag 24 km: Fredagens vandring er lang, men den går gennem noget af det smukkeste natur. Vi skal nemlig gennem Söderåsens Nationalpark med de flotteste udsigter. Vi overnatter på den anden side af nationalparken ved Uggleröd/Torpet. Her er der et gammelt hus, man gerne må bruge til overnatning. Jeg synes nu, at det er mere indbydende at overnatte i telt i skoven et par hundrede meter fra huset.


Lørdag 18 km: Lørdag formiddag går vi forbi den flotte Odensjö og vi kommer til Röstånga, hvor der er mulighed for at handle, hvis man mangler lidt proviant. Vi passerer Natthall med en dejlig udsigt over Rönneådalen.
Vi skal overnattet på grænsen til Allarps Bjärs Naturreservat, hvor der findes et enkelt shelter, og der er gode pladser at telte på i skoven.


Søndag 17 km: Vandringen skal bringe os frem til Höör. Vi forlader Skåneleden efter 12 km, og trasker ad landevejen de sidste 5 km indtil stationen i Höör.
Hvis vi er i tidsnød, eller gerne vil hurtigere hjem, er det muligt at tage en bus til stationen efter 5 eller 10 km vandring. Der findes endnu ingen køreplan for bussen.


Der er ca to timers togtur fra Höör til Åstorp. 


Tilmelding online i Facebookgruppen Tursækken eller ved tilmelding til nyhedsbrev. Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.


Tilbage til overblikket i Tursækken.