Vejle Ådalstur                                                                                                      25.-27. marts 2022


Skal du med på en weekendtur i Vejle ådal?
HUSK MAX deltagerantal på 10

Jeg har ikke tidligere selv arrangeret overnatnings ture, men har gået en del dagsture i området vi skal gå i.
Turen har ca. 250 højdemeter på den første dag og 185 højdemeter om lørdagen.

Der er ca. 13 km til shelter og teltpladsen ved Kvark mølle som jeg har booket til os. Der er 3 sheltere og plads til 5 telte. Overdækket bålhytte. Vand og toilet 400 meter fra shelterpladsen

Jeg sørger for brænde til bål.

Ruten ud til den første overnatning går via den nordlige del af Vejles bakketerræn samt en tur på Østengårdsstierne.


Lørdagens etape er ca. 18 km på bindeballestien dog med en afstikker til Tørskind Grusgrav/ skulptørpark. Vi starter ca. kl. 09.00 når vi alle har spist morgenmad og pakket grejet ned i ”tursækken” igen.

Vi kommer undervejs også forbi Ravning station, hvor den spændende historie om Harald Blåtands Bro over Vejle Ådal fortælles og broens forløb kan ses i terrænet.

Jeg har booket de 3 sheltere der nu er beliggende bag købmandsgården ( plads til 8-10 mand ialt ) samt der er rigeligt plads til en del telte ved siden af. Der er toilet, vand og bad samt muligheder for proviantering af div. samt brænde.


Søndag har jeg planlagt en 8 km rundtur op over Runkenbjerg. Herfra er der den flotteste udsigt over Vejle Ådal mod nord, syd og øst. Fra Runkenbjerg går turen ned i dalen og langs Vejle Å gennem engområdet Sønderkær.

Jeg foreslår at vi slutter turen af med kaffe og lagkage på købmandsgården kl. ca. 15.00


Parkering i Vejle kan gøres nemt og gratis på Vestbanevej 1A, 7100 Vejle og jeg foreslår vi mødes på denne adresse om fredagen kl. 14.00.

Der er ikke nogen offentlig transport fra bindeballe og tilbage til Vejle. Så kan du blive hentet på Bindeballe købmandgård Søndag kl. 15.00 er det optimalt ellers kender jeg en der kan hente et par mand og køre ind og hente biler i Vejle.

Der er kun de 50 kr. for overnatning og ca. 50 kr. til kaffe og lagkage samt lidt til brænde at betale på turen.

Resten af forplejningen står vi selv for som vanligt.
Der er max plads 10 mand i shelter. Men ellers finder vi ud af det.
Jeg tager selv telt med.


Turleder: Jesper H. Nielsen


Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.       (Medlemmer af FB-gruppen kan tilmelde sig online under begivenheden)Tilbage til overblikket i Turkalenderen.Til Tursækkens forside