Vintertur på Mols                                                                                               22.-23. januar 2021

Årets vintertur i januar kommer til at finde sted på Mols. En del af turen kommer vi til at følge den nye Mols Bjerge sti, dels Bjergetapen, der som navnet antyder går gennem Mols Bjerge, dels Ebeltoftetapen, der går gennem skovene i den østlige del af Mols ved bl.a. Stubbe Sø.

Jeg har ofte lavet ture på det skønne, storslåede og kuperede Mols, der er en del af Danmarks naturkanon. Men da Mols Bjergestien er en nyskabelse, vil også jeg nok komme på steder, som jeg endnu ikke har set!

Overnatningspladserne bliver den simple teltplads i Knebel Plantage i det sydvestlige hjørne af Mols Bjerge, et kort stykke fra landsbyen Knebel samt den nye shelterplads ved Ørnbjerg Mølle.


Logistik:
Jeg anbefaler, at biler parkeres i Rønde, og at vi tager bussen derfra til Knebel fredag eftermiddag. Når vi slutter turen i Ebeltoft søndag eftermiddag kan vi tage bus retur derfra til Rønde hver time – så er vi ved bilerne igen. Det kan dog være aktuelt at køre noget brændsel og evt. vand til pladserne, fordi det er vinter.


Turen dag for dag:


Fredag: Bus fra Rønde til Knebel ved 16-tiden (aktuelle bustider kan søges senere – turen tager ca. 15 minutter). Vi går en god km fra Knebel til den simple teltplads, der ligger på en åben plads i Knebel Plantage). Ca, 650 m fra pladsen er der multttoilet og drikkevand (dog sikkert lukket ved vinter), samt p-plads ved Porskær Stenhus hvor en af Danmarks bedst bevarede runddysser også ligger.


Lørdag: Vi følger Mols Bjergestiens bjergetape gennem steder som Tinghulen, Trehøje med fabelagtig udsigt i alle retninger, Provstgård Plantage og den unikke Italienske sti ned mod Femmøller. Undervejs passeres også besøgscenter Øvre Strandkær, der har en udstilling om naturen i Mols Bjerge. Efter Femmøller endnu et kuperet stykke i skov og overdrev m.v. til den nye shelterplads ved Ørnbjerg Mølle. Her er der vandpumpe og multtoilet samt en gammel restaureret vandmølle og en lille bygning med udstilling om møllen. Ellers er det en flot åben og isoleret plet i skoven. Hvis shelterne er optaget, fortrækker vi til den teltplads, der ligger i skoven nogle hundrede meter derfra. Der kan ikke bookes! Dagsetape ca. 19 km. I tilfælde af tungt vinterføre kan vi vælge den kortere vestlige gren af bjergetapen.


Søndag: Vi følger Ebeltoftetapen østpå gennem varierede skove og overdrev, bl.a. forbi et hjørne af Stubbe Sø og senere Skærsø Gods. De sidste få km til Ebeltoft, følges en gammel banesti mod syd gennem skoven. Fra Ørnbjerg Mølle til Ebeltoft Busterminal er turen i alt ca. 12 km.

Underlag: Vi bevæger os stort set udelukkende i terrænet på stier samt på skov- og markveje. En smule asfalt, når vi passerer Femmøller - og igen, når vi kommer ind på gaderne i Ebeltoft til sidst.


Underlag: Vi bevæger os stort set udelukkende i terrænet på stier samt på skov- og markveje. En smule asfalt, når vi passerer Femmøller - og igen, når vi kommer ind på gaderne i Ebeltoft til sidst.


Mødested og -tid: Rønde Busterminal fredag d. 22. januar kl. ca. 16 (mere præcist tidspunkt følger senere).


Offentlig transport: Meget let. Bus til Knebel fra Rønde Busterminal (med god forbindelse fra Aarhus). Bus fra Ebeltoft via Rønde til Aarhus, når vi slutter. Forbindelse ca. hver time. Søg www.rejseplanen.dk.


Medbring: Alt til en telttur i januar, herunder mad til hele turen. Hav god plads til drikkevand. Er du tvivl om, hvad du skal pakke, rådfør dig med turleder!


Tilmelding online i Facebookgruppen Tursækken eller ved tilmelding til nyhedsbrev. Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.
Tilbage til overblikket i turkalenderen.


                                                                                                                                                                          

Copyright © All Rights Reserved