Vintertur på Mols                                                                                           28.-30. januar 2022


Max. 12 personer
Årets jyske vintertur er identisk med den tur, der blev aflyst sidste januar grundet corona!

Den kommer til at finde sted på Mols. En del af turen kommer vi til at følge den nye Mols Bjerge sti, dels Bjergetapen, der som navnet antyder er stærkt kuperet, dels Ebeltoftetapen, der går gennem skovene i den østlige del af Mols ved bl.a. Stubbe Sø. Evt. rutetilpasning i forhold til muligt tungt vinterføre i det kuperede terræn.

Overnatningspladserne bliver den simple teltplads i Knebel Plantage i det sydvestlige hjørne af Mols Bjerge, et kort stykke fra landsbyen Knebel samt den nye shelterplads ved Ørnbjerg Mølle.

Logistik:
Jeg anbefaler, at biler parkeres i Rønde, og at vi tager bussen derfra til Knebel fredag eftermiddag. Når vi slutter turen i Ebeltoft søndag eftermiddag kan vi tage bus retur derfra til Rønde hver time – så er vi ved bilerne igen. Det kan dog være aktuelt at køre noget brændsel og evt. vand til pladserne, fordi det er vinter.


Turen dag for dag:
Fredag: Bus fra Rønde til Knebel ved 16-tiden (turen tager ca. 15 minutter). Vi går en god km fra Knebel til den simple teltplads, der ligger på en åben plads i Knebel Plantage. Ca, 650 m fra pladsen er der multtoilet og drikkevand (dog sikkert lukket ved vinter), samt p-plads ved Porskær Stenhus hvor en af Danmarks bedst bevarede runddysser også ligger.


Lørdag: Vi følger Mols Bjergestiens bjergetape gennem steder som Tinghulen, Trehøje med fabelagtig udsigt i alle retninger, Provstgård Plantage og den unikke Italienske sti ned mod Femmøller. Undervejs passeres også besøgscenter Øvre Strandkær, der har en udstilling om naturen i Mols Bjerge. Efter Femmøller endnu et kuperet stykke i skov og overdrev m.v. til den nye shelterplads ved Ørnbjerg Mølle. Her er der vandpumpe og multtoilet samt en gammel restaureret vandmølle og en lille bygning med udstilling om møllen. Ellers er det en flot åben og isoleret plet i skoven. Hvis shelterne er optaget, fortrækker vi til den teltplads, der ligger i skoven nogle hundrede meter derfra. Der kan ikke bookes! Dagsetape ca. 19 km.


Søndag: Vi følger Ebeltoftetapen østpå gennem varierede skove og overdrev, bl.a. forbi et hjørne af Stubbe Sø og senere Skærsø Gods. De sidste få km til Ebeltoft, følges en gammel banesti mod syd gennem skoven. Fra Ørnbjerg Mølle til Ebeltoft Busterminal er turen i alt ca. 12 km.

Underlag: Vi bevæger os stort set udelukkende i terrænet på stier og i mindre grad på mark- og skovveje. Terrænet, specielt på lørdagsetapen er stærkt kuperet. Kun en lille smule asfalt, når vi passerer Femmøller og til sidst i Ebeltoft. Evt. ruteændringer hvis hårdt vinterføre!


Mødested og -tid: Rønde Busterminal fredag d. 21. januar kl. ca. 16 (mere præcist tidspunkt følger senere).


Offentlig transport: Meget let. Bus til Knebel fra Rønde Busterminal (med god forbindelse fra Aarhus). Bus fra Ebeltoft via Rønde til Aarhus, når vi slutter. Forbindelse ca. hver time. Søg www.rejseplanen.dk.


Medbring: Alt til en telttur i januar, herunder mad til hele turen. Hav god plads til drikkevand. Er du i tvivl om, hvad du skal pakke, rådfør dig med turleder!


Turleder: Jens Brun


Skriv email for tilmelding til nyhedsbrev.       (Medlemmer af FB-gruppen kan tilmelde sig online under begivenheden)Tilbage til overblikket i Turkalenderen.Til Tursækkens forside