Vinterweekendtur Silkeborg Vest                                               
        17.-19. februar 2023 
     

Max. 12 deltagere
Vi vil tage på en forlænget vinterweekend-vandretur i Silkeborg Vest. Ikke den mest kendte del af Silkeborgområdet. Men her er der også et spændende og varieret terræn at vandre i, om end af en lidt anden karakter.

Turen vil være en rundtur med start og slut på min bopæl på Funder Bakke og være med 2 overnatninger i det fri på shelterpladser, hvor der også kan teltes. Turen vil indbefatte lokaliteter som den genskabte Bøllingsø med rigt fugleliv, Stensholt Skov, bl.a. med en masse smuk gammel egeskov, Hørbylunde Skov samt den storslåede Funder Ådal og Funder Skov. På dele af turen vil vi følge etaper af Hærvejen. Andre steder forlader vi mærkede ruter. Turen går stort set i terrænet og langt overvejende i skov. Der er moderat kuperet.


TUREN DAG FOR DAG:

Fredag:
Turen starter kl. 13 fra min bopæl på Funder Bakke. Vi vandrer herefter et stykke ad cykelstien Kjellerupbanestien i nordlig retning og svinger fra gennem Hvinningdal Skov, senere Overgård Plantage og Kongsheden til shelterpladsen Skeldal, der ligger kort før Bøllingsø. Der er 2 shelters, vandpumpe og i regelen udlagt brændsel på pladsen. Dagens etape er ca. 10 km.

Lørdag:
Vi går til Bøllingsø og går mod nord på sti langs søens østside, hist og her med store udsigter og følger herefter Hærvejen ind i Stensholt Skov, der er en meget varieret gammel skov. Vi forlader Hærvejen og følger herefter sti langs Skygge Å i sydlig retning og når igen Bøllingsø, hvor vi nu fortsætter på søens vestside. Vi runder søens sydende og krydser lidt i sydøstlig retning, til vi igen rammer Hærvejen. Vi følger denne sydpå gennem det første stykke af Funder Ådal til Hørbylunde Skov, hvor vi det sidste stykke følger ”Den skæve Bane” (vandre- og cykelsti) til endnu en flot shelterplads. Der er shelter, plads til telte, multtoilet samt vandpumpe og i regelen udlagt brændsel. En hyggelig plads i skoven. Vandet smager lidt specielt, fordi det er jernholdigt, men er uskadeligt. Etapen er 21 km (men kan kortes af i tilfælde af hårdt vinterføre).

Søndag:
Vi forlader stien og går en runde i Hørbylunde Skov til Store Hørbyhøj og rammer igen Den skæve Bane lidt længere mod nord og følger denne fortsat gennem Funder Ådal. Senere går vi ad snoede stier gennem den kuperede Funder Skov, der har flere imponerende erosionsdale. Til sidst havner vi igen på min bopæl på Funder Bakke efter ca. 11 km. Måske venter der en forfriskning her efter turen.

TRANSPORT: Der er parkeringspladser på bagsiden af huset, hvor jeg bor. Desuden er der et busstop 200 m fra min bopæl. Fra banegården/trafikterminalen tager man bybus linie 5 til Lysbro/Funder. Man beder chaufføren om at blive sat af ved sidste stop på Herningvej. Derfra går man lidt op ad Funder Bakke.

MØDESTED OG -TID: Funder Bakke 25C, 8600 Silkeborg fredag d. 17. februar kl. 13


Turleder: Jens BrunSkriv email for tilmelding til nyhedsbrev.     (Medlemmer af FB-gruppen kan tilmelde sig online under begivenheden)Tilbage til overblikket i Turkalenderen.Til Tursækkens forside