Kunst - min anden lidenskab


En anden verden og et valg

Gennem årene har jeg også gjort en del i den kunstneriske boldgade. Mange lokale udstillinger, de steder, hvor jeg har boet. Kulminationen blev mit 3 årige ophold på Ranum Kunstskole (på den tid landskendt; men den eksisterer ikke mere) i midten af 90'erne. Fra starten ret naturalistisk, men bevægede mig specielt efter kunstskolen i en mere abstrakt retning. Udviklede efterhånden noget, som jeg kaldte "Skulpturelt maleri".


Det mest populære, jeg lavede, blev dog en serie figurative afrikanske billeder efter mit 3 måneder lange ophold i Kenya og Tanzania i 1995.


Største projekt var udsmykningen af en 3-etagers trappeopgang på Brønderslev gamle bibliotek i samarbejde med en gruppe unge i 1991.


De seneste år har friluftslivet dog skubbet kunsten helt i baggrunden. Der var ikke plads til to så tidskrævende fritidsinteresser samtidig med job..!


Da lytter man til sit hjerte og vælger...


Der var dog en sammenhæng mellem min fascination af naturen og min kunst.                                                                  Skulpturelt maleri, Jens Brun (ca. 50x50 cm)OBS: Vi skriver nu 2024. Jeg bliver snart pensionist. Jeg tænker, at der igen bliver plads til det kunstneriske.
Scrol ned til nederste billede for at få et fingerpeg om, hvilken vej, min kunst måske kan komme til at bevæge sig i!
... og endnu meget længere ...


Det sydede og boblede

- og asken lagde sig -

Dér gik den op på land,

og det isnede hvidt og krystalklart,

men stærkt fosser fossen,

og brændingen slår slag.

Glade råber de på jorden

- og hamrer i klippen -

Turbinerne snurrer

- og der er langt til Jupiter -

... og endnu meget længere ... 


                 

                           Jens BrunNogle eksempler fra min vandring i kunstens verden. (indsat 5.2.2008)


Forleden foretog jeg en større oprydning i mine gamle malerier og grafiske værker. De fleste var mere end 10 år gamle og stod pakket i papkasser, som jeg i sin tid brugte til transporten af dem. Et mindre udvalg blev gemt. Ting som jeg stadig selv finder af interesse efter de mange år. Nogle er atter kommet til deres ret.


Nedenfor ses nogle eksempler fra min kunstneriske udvikling, som altså ind til videre er stillet i bero. Billederne er fra tiden på Ranum Kunstskole - de skulpturelle er fra årene efter denne.

 

Først to af mine afrikanske billeder, som jeg malede efter opholdet i Kenya og Tanzania.Et mine afrikanske billeder. Turkana, ca. 70x50 cm


Liv i Afrika. Ca. 80x70 cm

Forholdet mellem mennesket og naturen lå bag mange af mine udfoldelser. Herunder bl.a. svanebilledet, som indeholder sin historie. Læs selv!

Svanebillede. Str. 150x120 cmNedenstående billede indeholder også sin historie. Et punkt i et liv.

Spring ud! 70x60 cm

Fascinationen af naturens storhed i sted og tid lå bag de fleste af mine skulpturelle billeder, der som betegnelsen antyder var tredimensionelle/ reliefagtige. Desuden indgik naturmaterialer i fremstillingen - sand eller jord m.m..
Skulpturelt maleri. 70x80 cmSkulpturelt maleri, 120x80 cm
Skulpturelt maleri, 60x70 cm

Fremtiden? (Indsat 28.02.2024)

Der bliver nok snart plads til min kunst igen. Dette billede kan måske give et fingerpeg om min kommende kunst. 
Noget lyrisk, dog nok også med et fortællende element. Men det kan jo bære mange veje!


Trylleskoven, 80x72 cm