Jenses Vandringer/ Vandreture


Harzer Baudensteig

Til fotoalbum fra nævnte vandretur på Harzer Baudensteig.


I beretningen om Harzer Hexenstieg, har jeg skrevet en del generel information om at vandre i Harzen. Disse udførlige beskrivelser henviser jeg derfor til.


I efterårsferien 2019 havde jeg en gruppe med på Harzer Baudensteig, som ligeledes er en ca. 100 km lang vandrerute. Harzer Baudensteig starter i Bad Grund og går meget i siksak gennem det sydvestlige hjørne af Harzen, tæt på udkanten af bjergområdet. Den slutter i byen Walkenried. Den går altså ikke ind over de centrale højeste dele af Harzen, som Hexestien gør, men går udelukkende i skovområder – og langt overvejende i løvskov. Selv om ruten således max. kommer op mellem 7 og 800 meters højde, skal man ikke undervurdere, hvor kuperet, den er. Alt i alt er der måske flere højdemeter på Baudensteig end på førnævnte rute, fordi ruten, når den går i Harzens udkant, kommer på tværs af alle tværdalene og derfor bestandigt medfører store op- og nedture. Til gengæld går man næsten konstant på gode veje og stier.
Harzer Baudensteig er især kendt for at være flot som efterårsvandring. Det kan bekræftes, at turen er fin om efteråret.


Vi gennemførte vandreturen på 5 dage, hvilket medførte en gennemsnitlig dagsetapelængde på knap 20 km. Dertil en rejsedag i start og slut på turen.


Rejsen til og fra:
Ca. 7 timers togrejse fra Lunderskov, Sønderjylland til Bad Grund/Gittelde station.            Udsigt undervejs på ruten mellem Sieber og Bad Lauterberg
Herfra er der ca. 4,5 km at gå (ad små mark og skovveje) til selve Bad Grund, hvor
Baudenstien starter. Der var også direkte togforbindelse fra Walkenried, hvor vandreturen sluttede.


Økonomi:
Vi overnattede på hoteller og pensioner følgende steder: Bad Grund, Lerbach, Sieber, Bad Lauterberg, Wieda og til sidst Walkenried. Overnatningerne var gennemgående billige og gode, vel i gennemsnit på godt 300 kr pr. overnatning, inkl. morgenmad og frokostpakke. Dertil kom hver aften et aftensmåltid til rimelige penge.

Ved rejse med en gruppe på minimum 6 personer fås med DB, Deutche Bahn, en klækkelig rabat. Gruppebilletten skal bestilles via telefon. Rejsen beløb sig til godt 500 kr tur/retur pr. deltager. Enkeltbillet ville koste ca. 8-900 kr hver vej.


Til fotoalbum fra nævnte vandretur på Harzer Baudensteig.