Lilleheden til Skagen
                                                                                  20.-22. september 2024  


En vandretur fra Lilleheden til Skagen er klitplantager, strand, klithede og sandmiler. Det er 3 dage med ca. 20 km pr. dag i moderat strabadserende terræn og med mulighed for at bade i havet hver dag. Og så er det selvfølgelig samvær med andre gode vandrere fra Tursækken. Max. deltagerantal er sat til 14.


Dag 1, fredag den 20. september 2024

Vi mødes på Lilleheden station kl. 10.46 og vandre først gennem Lilleheden Klitplantage og Uggerby Klitplantage. Herefter krydser vi Uggerby Å og går på plankesti ned til klitterne og stranden, hvor vi går videre til Tversted og Tversted plantage. Vores mål er Østerklit telt og shelterplads i Tversted Plantage.
I alt ca. 20 km.

Dag 2, lørdag den 21. september 2024
Vi følger Nordsøstien det meste af dagen. Først gennem Tversted Plantage til Skiveren, herfra langs indersiden af klitterne og senere ned på stranden. Vi går på stranden op til Råbjerg stene, hvor der er frokost og badepause. Herfra går vi ind i landet til Råbjerg Mile og vores overnatningssted ved Bunken Klitplantage – primitiv overnatningsplads med shelter.
I alt 14 km med nogle km i sand.

Fra vores lejrplads går vi en tur ind på Råbjerg Mile, hvorfra vi vil se solnedgangen i Skagerrak.


Dag 3, søndag den 22. september 2024

De morgenfriske kan fra milen se solopgang over Kattegat. Denne dag vil vi vandre i klitheden udenom Råbjerg Mile og sommerhusområderne, så vi kommer ud til Tannis bugt ca. 2 km. nordøst for Kandestederne. Herefter går vi langs stranden op mod Skagen Klitplantage, hvor vi finder en vej til Frederikshavnsvej station med ankomst sidst eftermiddag.
I alt 19 km


Udstyr

Ved Østerklit er der 3 shelter, hvoraf den ene er booket til os. Ved Bunken overnatningsplads er der 2 shelter, men de kan ikke bookes. Det er derfor en god ide selv at medbringe udstyr til overnatning – telt. Alt forplejning sørger man selv for. Dag 2 kommer vi forbi købmanden på Skiveren camping, så det giver mulighed for supplement til forplejningen. Der er toiletter og vand på begge overnatningssteder.

Transport
Min plan var at tage toget fra Aalborg via Hjørring til Lilleheden (sidste station før Hirtshals station) med ankomst Lilleheden kl. 10.46. Men der er planlagt arbejde på strækningen i denne periode, så der er indsat togbusser med længere transporttid. Jeg overvejer alternativer, når jeg ser tilmeldingerne.

Senere ankomst
Hvis man kommer senere fredag, så er der flere muligheder afhængig af tidspunkt, transportform og eventuel samkørsel. Senere, ultimo august laver jeg en Messenger-gruppe og følger op på logistikken vedrørende transport.

Ved både Hjørring øst station og Sindal station er der parkeringspladser og mulighed for at tage bus 82 til Østervej, Tversted. Herfra er der 5 km til teltpladsen. Det er også muligt at stige af toget i Sindal, eller parkere en bil i Sindal og tage en flextur eller plustur til parkeringspladsen i Tversted Plantage. Herfra er der 1 km til teltpladsen.


Hjemturen er fra Frederikshavnsvej station (Skagen syd), hvorfra der er timedrift mod Aalborg. Toget standser undervejs både i Sindal og Hjørring øst station, hvor eventuelle biler står.


Turleder: Kurt JensenSkriv email for tilmelding til nyhedsbrev.     (Medlemmer af FB-gruppen kan tilmelde sig online under begivenheden)Tilbage til overblikket i Turkalenderen.Til Tursækkens forside