Padjelantaleden med afstikkere 2022

Til fotoalbum fra turen på Padjelantaleden med afstikkere

På turen til Padjelantaleden, svensk Lapland, endte det med, at vi de første 2-3 dage, valgte at gå Prinskullen-Valllevagge (Linnés vej), frem for at følge den gængse rute gennem Tarradalen som oprindeligt planlagt. Dette enedes vi hurtigt om på togrejsen op; og det valg endte gruppen med at blive rigtig glade for. Det førte os ud i lidt mere udfordrende terræn, bl.a. blokmark, og at deltagerne fik lidt øvelse i at navigere uden for mærkede ruter. Det førte os også lidt tættere på Sarek med udsigter til lidt mere imponerende tinder og gletchere der.

Generelt fik vi på turen et lidt køligt og skiftende vejrlig. Hele 3 gange måtte vi pakke telt i regnvejr, så vi fik lidt øvelse i at gøre dette på den mest optimale måde. Vi passerede på turen et par samevister, som bebos af samer om sommeren, hvor renerne er i fjeldet. Turen sluttede med et pludseligt opstående tilbud om helikoptertransport over søen Akkajaure til Ritsem, turens slutsted – dette til en favorabel pris, ikke meget højere end, hvad sejlturen over søen ville have kostet.

Alt i alt en fin tur trods noget skiftende og køligt vejr. Jeg er desværre kommet hjem med en betændt venstre akillessene, der skal genoptrænes.

Tak til Per, Lars og Nora for gode billeder. Mit eget eksterne kamera, som jeg havde planlagt at bruge, fungerede desværre ikke godt, det er nok blevet for gammelt!


Til fotoalbum med billeder fra turen på Padjelantaleden med afstikkere
                                                                                                                                    Udsigt over søen Vastenjaure, Padjelantaleden nord for Låddejåkk (Foto: Lars Thomsen)