Jenses Vandringer


Norddjursland


Til fotoalbum om den beskrevne tur i Norddjursland.


I starten af maj 2011 tog jeg en weekendtur i Norddjursland. Det er et område som absolut kan anbefales andre også. Norddjursland er varieret med mange skove, vekslende med dyrkede arealer, herunder en del marginaljordsområder, hvor den naturlige plantevækst får plads til at etablere sig og skabe stor variation i landskabet.


Min tur startede i Gjerrild fredag aften. Her findes der en shelterplads ved en lille sø i et lille anlæg bag ved Gjerrild Kro. Overnattende har her lov at bruge kroens toiletter. Bag søen starter skoven. Fra Gjerrrild fulgte jeg

 

Gjerrildbanestien (klik, det er et link til en pdf-folder, også med kort).


på den nu nedlagte bane til mellem Tranehuse og Hytten, hvorfra jeg fulgte alternativt spor til Fjellerup (også foreslået i folderen), hvor der findes en primitiv overnatningsplads på grunden, hvor den tidliger Fjellerup Østergård lå (nu genopført på Frilandsmuseet i København). Dagsetape knap 20 km.


På søndagens etape gik jeg gennem Fjellerup til Fjellerup Strand og fulgte Nordsøstien (og dermed kysten) mod øst forbi gamle fiskerlejer og senere ad stien langs strandengene ud for Mejlgård Skov med karakteriske krogede ege ud mod kysten. Videre gik det forbi Bønnerup Strand og Havn og nord om Nakkehoved til Gjerrild Nordstrand, hvorfra jeg fulgte landevejen til Gjerrild By, hvor jeg sluttede cirkelen og rejste hjem via bus over Grenå.

                                                                                                                                                                Langs kysten og Mejlgårdskoven mod Bønnerup Strand

I Gjerrild passerede jeg meget naturligt "Svalebøgen", der er byens vartegn og har sit navn, fordi den er god
at svale sig under på en varm sommerdag, hvilket jeg oplevede i praksis. Svalebøgen er Danmarks største bøg med en omkreds på 12 m omkring stammen!